Home » » Agenda Zionis akan berakhir.Rejim Zionis masih lagi terpinga-pinga

Agenda Zionis akan berakhir.Rejim Zionis masih lagi terpinga-pinga

Written By canang on Sabtu, 26 Julai 2014 | 7/26/2014 10:34:00 PTG

Agenda Zionis akan berakhir.
Sejarah yang baru....
Rejim Zionis masih lagi terpinga-pinga akan kenapa mereka masih gagal untuk menewaskan Gaza, wilayah kecil sekangkang kera yang terkepung.
Meski pun tentera penjajah Zionis mempunyai keanggotaan seramai lebih 720,000 orang, mereka gagal untuk men
lemahkan semangat apatah lagi untuk menumbangkan Briged al Qassam yang hanya mempunyai keanggotaan seramai 30,000 orang sahaa.
Kalau dahulunya di tahun 2008-9, wilayah terjajah 'Israel' yang berjauhan daripada Gaza boleh selamat daripada serangan roket al Qassam yang boleh pergi sejauh 40-50 km sahaja, mereka dikejutkan dengan Roket M-75 pada peperangan 2012 yang boleh pergi sejauh 70-75 km sehingga Tel Aviv.
Al Qassam terus membuat kejutan dengan kemampuan melahirkan Roket J-80 yang boleh pergi sejauh 80 km dan yang terkini dengan kejayaan al Qassam melahirkan Roket R-160 yang telh pun mencapai Haifa yang merupakan bandar yang paling utara di 'Israel'.
Makan tiada lagi kawasan yang selamat melainkan dengan mereka cabut keluar dan kembali ke tempat asal para pendatang ini samada di Russia, Eropah Timur atau ke AS dan Kanada,
Ramadan ini adalah satu sejarah yang baru buat al Qassam, Hamas dan keseluruhan rakyat Palestin yang telah disishkan oleh dunia antarabangsa melainkan oleh jiwa-jiwa manusia yang beriman serta sebahagian kecil manusia yang berperikemanusiaan.
Subhanallah, alhamdulillah allah akbar.sumber
Share this article :

Tiada ulasan:

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger