Home » » Kenapakah Zionis semakin gagal ?

Kenapakah Zionis semakin gagal ?

Written By canang on Sabtu, 30 Ogos 2014 | 8/30/2014 10:56:00 PG

Kenapakah Zionis semakin gagal ?
1967 :
Rejim Zionis Israel yang mempunyai keanggotaan seramai 265,000 orang tenteranya telah berjaya mengalahkan gabungan kekuatan tentera negara-negara Arab yang telah diketuai oleh Mesir, Jordan, Syria, Kuwait, Irak dan lain-lain yang mempunyai keanggotaan seramai 540,000 orang tentera dalam peperangan 1967 yang berlangsung hanya 6 hari. Peperangan berakhir dengan kemenangan mudah kepada negara haram Israel.
2014 :
Rejim Zionis Israel yang mempunyai keanggotaan seramai 720,000 orang tentera yang turut dibantu oleh Amerika Syarikat, Mesir dan beberapa negara lain yang pro-Israel telah gagal untuk mengalahkan Gaza yang hanya mempunyai anggota pejuang seramai 30,000 orang setelah mereka menyerang selama 51 hari. Rejim Zionis telah gagal untuk melemahkan Hamas, gagal untuk memusnahkan pusat-pusat pelancaran roket dan gagal untuk memusnahkan terowong elit al-Qassam. Gaza mengistiharkan kemenangan setelah Israel dan sekutunya Mesir bersetuju untuk memenuhi tuntutan Hamas.
Tidakkah dunia merasa pelik bagaimana golongan pejuang yang kecil di wilayah Gaza yang terkepung ini tidak berjaya ditundukkan oleh Israel yang didokongi oleh kuasa-kuasa besar?sumber
Share this article :

Tiada ulasan:

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger