Home » » TERKINI: HAMAS MENANG LAGI DAN ISRAEL YAHUDI LAKNATULLAH KALAH BUAT SELAMA -LAMANYA !

TERKINI: HAMAS MENANG LAGI DAN ISRAEL YAHUDI LAKNATULLAH KALAH BUAT SELAMA -LAMANYA !

Written By canang on Jumaat, 15 Ogos 2014 | 8/15/2014 08:54:00 PTG

TERKINI: HAMAS MENANG LAGI DAN ISRAEL YAHUDI LAKNATULLAH KALAH BUAT SELAMA -LAMANYA !
Kementerian Kewangan Israel laknatullah melaporkan bahawa peperangan di Gaza kali ini menyebabkan Israel mengalami kerugian sebanyak 3.5 Billion US Dollar. Manakala media 10 Israel laknatullah melaporkan bahawa kabinet Israel akan bermesyuarat pada pukul 12.00 tghri ini (waktu gaza) untuk membincangkan mengenai ' status ' peperangan di gaza samaada akan dihentikan atau diteruskan susulan ramai tentera kami yang mati dan tewas di medan perang tambahan bantahan masyarakat dunia yang terus memboikot produk-produk keluaran kami yg menyebabkan ekonomi kami semakin lumpuh dan berada di ambang nazak sakaratulmaut ! Manakala sumber dari Hamas mengatakan. Inilah rundingan yang ' terakhir ' genjatan senjata selama 72 jam yang akan kami setujui dan selepas ini kami tidak akan bersetuju genjatan senjata diadakan selagi semua tuntutan kami tidak dipenuhi oleh pihak zionis laknatullah. Kami akan memastikan tentera-tentera zionis mati dan kalah dalam pertempuran kali ini dan kami akan memastikan kesemua pejuang-pejuang kami menemui syahid atau beroleh kemenangan . Kami sudah bersiap 100% untuk menyerang habis-habisan dan akan mengusir sepenuhnya tentera zionis keluar dari semua tanah jajahan di Palestin.
khaibar.... khaibar.... khaibar ya ya yahud, Jaisyu Muhammad Saufa ya ya'ud.. Takbir............ Allahuakbar !!!
Kehebatan Briged Al Qassam yang menggerunkan Zionis
TAHUKAH ANDA SEMUA: Sayap ketenteraan Hamas, Briged Al-Qassam hanya memiliki keanggotaan seramai 30,000 orang. Manakala tentera rejim Zionis Israel Yahudi laknatullah mempunyai seramai 720,000 orang dajjal. Israel laknatullah juga memiliki keupayaan ketenteraan terhebat di dunia dengan teknologi peperangan yang tercanggih pada masakini, ditambah lagi dengan sokongan sekutu-sekutunya terutama sekali Amerika Syarikat Dajjal laknatullah. Menilai dari segi kekuatan kedua-dua pihak, sememangnya berbeza ibarat langit dan bumi.
Namun dengan bilangan tentera yang jauh lebih sedikit, Briged Al-Qassam telah berhasil memberikan satu tamparan hebat kepada rejim Zionis Israel Yahudi laknatullah dalam peperangan di gaza kali ini yang masih berterusan hingga ke hari ini. Sepanjang tempoh lebih sebulan peperangan, bilangan tentera Israel yang terbunuh adalah seramai 497 orang, sepuluh kali ganda lebih ramai berbanding bilangan anggota Al-Qassam yang syahid terkorban. Tu tak termasuk kematian yg tak dilaporkan dan kematian yg disembunyikan juga ribuan tenteranya yg cedera parah.
Dengan tekad dan kesungguhan untuk mengejar ke jalan syahid di jalan Allah, anggota-anggota Briged Al Qassam telah mempamerkan keberanian dan teknik gempur yang luar biasa yang tidak pernah terlintas dihati dan gambaran tentera zionis laknatullah !!! dan menjadikan mereka mimpi ngeri buat tentera Israel Yahudi laknatullah !!!. Keupayaan ketenteraan dan kebijaksanan strategi peperangan Hamas dalam peperangan kali ini juga jauh di luar jangkaan rejim Zionis Israel, sekaligus menimbulkan kegerunan dahsyat dan mimpi ngeri kepada mereka.
Berikut dipaparkan beberapa kehebatan Briged Al Qassam dalam aspek keupayaan ketenteraan yang telah membuatkan tentera-tentera zionis laknatullah lari dari medan tempur dan ada yang terkencing di dalam seluar. !!! telah dipamerkan sepanjang perang di Gaza kali ini:
1) Keberanian Komando Darat Al Qassam dengan strategi peperangan yang pelbagai:
Sebahagian besar kematian yang dialami tentera Israel Yahudi laknatullah adalah akibat operasi ketenteraan yang dibuat oleh Komando Darat Al Qassam. Operasi darat Al Qassam berjaya menembusi beberapa kem tentera rejim Zionis laknatullah dan kemudiannya membunuh tentera penjajah. Dalam satu serangan hendap ke atas kem tentera Israel di Nahal Oz, skuad Khas Komando Al Qassam berjaya menyelinap melalui rangkaian terowong rahsia dan menggunakan taktik penyamaran sebagai tentera Israel yang berhasil mengelirukan musuh.
Operasi dilakukan secara tersusun di mana pasukan Al-Qassam itu hanya mengambil masa sekitar 2 minit saja untuk menyelesaikan misi mereka, cukup untuk melakukan serangan dan kemudian berundur semula ke dalam terowong dengan selamatnya. Mereka juga melaksanakan operasi dengan cermat seperti tidak melepaskan tembakan secara rambang dan bertalu-talu, tidak memusnahkan lokasi atau meletupkan menara kawalan yang boleh menarik perhatian tentera Israel di kem-kem yang lain.
Antara strategi peperangan Komando Darat Al-Qassam lain yang turut menonjol kali ini penggunaan perangkap samar dan keupayaan untuk meletupkan kenderaan tentera musuh dengan alat kawalan jauh. Terbaik.... Takbir............................... Allahuakbar !!!
2) Penggunaan Komando Amfibia Al-Qassam yang tidak dijangkakan musuh :
Dalam keadaan Gaza yang terkepung secara total, Briged Al Qassam masih berjaya menembusi negara haram Israel laknatullah melalui jalan laut dengan menggunakan skuad Komando Amfibia Al Qassam yang sama sekali tidak pernah dijangkakan oleh tentera Zionis. Komando Amfibia Al Qassam berhasil melaksanakan beberapa operasi untuk mencerobohi kem tentera Israel dan seterusnya melakukan serangan darat secara berdepan. Di dalam operasi ini hanya 2 orang Komando Amfibia Al Qassam yang syahid dan yg selebihnya selamat pulang dengan selamatnya. Mereka berjaya membunuh tentera zionis laknatullah seramai 29 orang dan berjaya meletupkan gudang penyimpanan senjata penting Israel laknatullah ! Mmg terbaik . Takbir.................................................... Allahuakbar !!!
3) Teknologi roket baru R-160 yang berupaya mencapai sasaran lebih jauh :
Serangan roket Al Qassam dalam peperangan kali ini dilaporkan telah sampai ke wilayah Israel yang sebelum ini tidak pernah berjaya dijangkau. Kalau sebelum ini Al Qassam telah memperkenalkan roket M-75 yang berupaya mencapai sasaran sehingga 70-75 km, kali ini Al Qassam berjaya menghasilkan pula roket jenis R-160 (Rantissi 160) yang memiliki jangkauan sasaran sehingga 160 km. Roket ini diberi nama sempena Asy-Syahid Abdul Aziz Rantissi yang telah syahid pada tahun 2004 akibat bedilan peluru berpandu oleh helikopter Apache Zionis Israel.
Laporan Al Qassam menyatakan bahawa roket R-160 telah berjaya dilancarkan ke wilayah Haifa, bahagian paling utara di negara haram Israel laknatullah yang jaraknya kira-kira 140 kilometer dari Gaza. Perkembangan ini menggemparkan seluruh penduduk Israel laknatullah kerana kini tiada lagi tempat yang selamat untuk mereka daripada ancaman serangan roket Al Qassam. Serangan roket yang dilancarkan dari Gaza juga telah melumpuhkan operasi di Lapangan Terbang Ben Gurion di Tel Aviv. Yang ni terbaik tak terkata.... Takbir............... Allahuakbar !!!
4) Penghasilan senjata penembak tepat “Ghoul” buatan sendiri :
Al Qassam juga telah berjaya mencipta sendiri senjata penembak tepat (sniper) yang dinamakan “Ghoul” yang mampu mencapai jarak sejauh 2 kilometer. Sedangkan jarak tipikal sebuah sniper rifle biasa hanyalah dalam lingkungan bawah 1 kilometer. Sniper yang memiliki kaliber 14.5 mm ini diberi nama sempena salah seorang jurutera Al Qassam bernama Adnan al-Ghoul yang telah syahid pada tahun 2004. Senjata ini juga dikatakan mempunyai keupayaan penglihatan teleskopik. Takbir.................................................................. Takbir................................................ Takbir.............................................................. Allahuakbar !!!
5) Inovasi roket yang berupaya mengelak sistem pertahanan Iron Dome :
Peperangan kali ini menyerlahkan kegagalan Iron Dome milik Israel laknatullah yang selama ini didakwa sebagai sistem pertahanan ketenteraan tercanggih di dunia. Sistem Iron Dome sebelum ini didakwa memiliki kadar kejayaan sehingga 90%, namun kajian yang dilakukan sepanjang peperangan kali ini menunjukkan Iron Dome hanya mampu mematahkan 30-40% serangan roket yang dilancarkan dari Gaza. Malah pihak tentera Israel sendiri mengakui dalam tempoh 24 jam tertentu sewaktu perang, Iron Dome mereka hanya mampu mematahkan 8 daripada hampir 120 roket yang dilancarkan oleh Al-Qassam.
Situasi ini mencetuskan situasi panik dan huru-hara kepada rejim Zionis Israel apabila Iron Dome milik mereka ternyata tidak dapat menghalang sepenuhnya serangan roket ciptaan Al-Qassam. Penganalisis tentera Israel sendiri mengakui bahawa inovasi Al Qassam telah berjaya menghasilkan roket Jaabari 80 dengan teknologi yang mampu mengelak daripada Iron Dome. Pergerakan roket Jaabari 80 secara berayun dan tidak tetap menyebabkan sistem pertahanan Iron Dome gagal untuk menangkis serangan tersebut. Yang ni senyum lebar memanjang. Sangat-sangat terbaik.... Takbir............ Allahuakbar !!!
6) Pelancaran pesawat udara tanpa pemandu :
Buat pertama kalinya dalam peperangan kali ini, Briged Al Qassam telah memperkenalkan pesawat udara tanpa pemandu mereka yang dinamakan Ababil 1 kepada umum. Al Qassam mendakwa bahawa pesawat tanpa pemandu itu yang sarat dengan bahan letupan telah dilancarkan ke ruang udara Israel laknatullah. Al Qassam telah berjaya menghasilkan beberapa jenis pesawat udara tanpa pemandu, antaranya model A1A yang pertama sekali dicipta, jenis A1B yang berupaya melancarkan peluru berpandu dan jenis A1C yang boleh melakukan serangan Kamikaze (meletupkan diri sendiri dengan melanggar lokasi sasaran).
Kehebatan yang ditonjolkan oleh Briged Al Qassam sepanjang Perang di Gaza kali ini memberikan umat Islam sinar harapan bahawa umat Islam di Palestin tidak akan mengalah begitu sahaja dan menyerahkan tanah mereka kepada rejim Zionis Israel Yahudi laknatuyllah tanpa sebarang penentangan. Bahkan Al Qassam menjanjikan lebih banyak siri-siri kejutan akan dilakukan oleh mereka kepada Israel laknatullah sekiranya mereka terus berdegil untuk menindas dan tidak mengembalikan hak-hak penduduk Palestin khususnya di Gaza.
Tidak keterlaluan jika kita katakan Briged Al Qassam adalah ibarat tentera Salahuddin Al-Ayyubi atau ketumbukan Muhammad Al-Fateh pada zaman ini. Merekalah hero umat Islam di dunia pada hari ini.sumber
Share this article :

1 ulasan:

tzmr berkata...

Takbir 3 x .. sesungguhnya Allah telah mmperlihatkn di abad ini apa yang benar-benar berlaku lebih 1400 tahun lalu. Bagaimana taqwa yg dibina dari perang badar .. uhud .. mutaah tlh trbukti benar2 brlaku di gaza.

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger