Home » » Perhatian!!! Untuk Kaum Hawa Lihat Video..

Perhatian!!! Untuk Kaum Hawa Lihat Video..

Written By canang on Isnin, 26 Januari 2015 | 1/26/2015 06:18:00 PTG

PERHATIAN terutama kaum HAWA.. Saya mohon dan merayu kepada anda semua tengok video ni sampai habis.. Saya merayu, saya mohon.

Kepada kaum adam, sila tag/share/download dan bagi kakak, adik, mak saudara, saudara2 perempuan, kawan-kawan perempuan anda, isteri anda dan semua kaum hawa yang anda kenali supaya mereka lihat video ini.. Saya mohon saya merayu..

Ya allah, ampunilah dosa-dosa ibu kami, isteri kami, kakak dan adik perempuan kami, anak saudara perempuan kami, sepupu perempuan kami dan kesemua kaum hawa.. Ampunilah dosa-dosa mereka yang lalu.. Jauhilah kami semua dari seksa api neraka mu ya Allah...


Share this article :

1 ulasan:

Abdullah Ahmad berkata...

Nak komen tapi tak dapat idea.


Jadi nak masuk perkara di bawah. Jika admin tak benarkan silalah padam.

Aku tidak mahu komen apa2 sebab aku tak pandai dalam perkara ini. Jadi aku bukan nak komenlah disinimaaf tumpang lalu walaupun tempat tak sesuai


السَّلاَمُ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
SEMUA


UMRAH PERSENDIRIAN APPL TELEGRAM

Asalnya menggunakan whatsapp (rengkasnya UP) di wujudkan pada awal 05 jun 2014, kini keahlian melebehi 400 org. Disebabkan group UP telah melebihi bilangan 50 yang dapat di tampung melalui satu group whatApp, UP mewujudkan perantara perhubungan "telegram" yg membolehkan lebih ramai ahli UP di add dlm satu group dgn nama yang sama iaitu Umrah Persendirian. Satu group telegram boleh tampung 200 pax. Kini dah ada group 3.

Apapun yg di gunakan tidaklah di kesahkan salkan matlamat dan tujuan tercapai. tujuan menyampaikan pengalaman individu atau kumpulan dari kalangan ahli yang telah menunaikan umrah cara persendirian ataupun UMRAH DIY kepada bakal jemaah yang bercadang menunai umrah cara ini. Di dalam kumpulan, terdapat beberapa orang yang telahpun menunaikan UMRAH cara UP sebelum group ditubuhkan dan ada ahli group yang menunaikan ibadah umrah selepas UP ini di tubuhkan.


Perbincangan group hanya memfokoskan pada cara hendak mendapatkan visa umrah bagi bakal jemaah persendirian, penempahan tiket dan hotel, serta cara melaksanakan ibadah umrah dan lain-lain perkara berkaitan umrah. Bagaimana pun berlaku juga muatnaik perkara lain seperti hal haji semasa musim haji ini.


UP group memang telah membantu memberi penerangan bagi bakal jemaah umrah cara persendirian dari mula sampailah kepada perlaksanaannya.

Semangat dan keinginan yang bagitu membara di kalangan ahli terhadap UP telah membawa kepada satu perjumpaan tidak formal yang telah berlangsung pada 14 sept 2014 bertempat di Dewan Mesyuarat DBKL bersebelahan Padang Merdeka Kuala Lumpur. Kehadiran dari pelbagai daerah di Malaysia, ada dari Kelantan, Johor bahkan ada yang sanggup terbang dari Sarawak selain dari lembah Klang termasuk Seremban dan Melaka. Kebetulan juga ada tiga orang yang hadir adalah ustaz yang pernah belajar di Pakistan, Mesir dan Jordan dan tinggal di Jedah menguruskan perniagaan termasuklah menguruskan para jemaah umrah persendirian. Dalam sesi taaruf memang banyak pengalaman dari para hadirin, sebelum ini kurang terdedah kepada pengetahuan umum khasnya rakyat Malaysia yang ingin menunaikan umrah.

Dindalam group UP terdapat juga penterjemah khutbah ke Bahasa Melayu di Masjidil Haram iaitu Ustaz Aswadi yg sering memberikankan maklumat semasa di Mekkah dan beberapa pelajar lain di Mekkah. Dua pelajar Universiti Islam Madinah dan beberapa orang petugas Meccametro (ERL ARAFAH-MINA) dimusim haji yg lepas.

Jika pembaca di sini berhajat menyertai group telegram ters3but dgn syarat seorang berugama Islam dan berumur melebihi 18 tahun, bolehlah menghubungi dgn memberikan no telegramnya ke email, umrahsenang@gmail.com. Tuanpuan juga boleh menghubungi terus ke ID telegram saya @umrahpersendirian bagi yg arig sistem telegram.


Tiada apa kewangan terlibat oleh itu tiada apa bayaran di kenakan oleh UP.

Terima kasih semua pembaca dan terima kasih tuan rumah

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger