Home » » Penganjur sedia taja Ramasamy hadir syarahan Zakir Naik

Penganjur sedia taja Ramasamy hadir syarahan Zakir Naik

Written By canang on Selasa, 12 April 2016 | 4/12/2016 09:08:00 PTG

Pelawaan itu sebagai maklum balas terhadap permohonan maaf yang dibuat Ramasamy, selepas menggelar Dr Zakir Naik sebagai 'syaitan'
PETALING JAYA: Penganjur siri syarahan umum Dr Zakir Naik menjemput Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang II, Prof P Ramasamy dan isterinya menghadiri ceramah itu di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil, Sabtu ini.
Jurucakapnya, Firdaus Wong Wai Hung berkata, pihaknya sedia menaja tiket penerbangan untuk Timbalan Setiausaha Agung DAP itu, sekiranya beliau menerima pelawaan mereka.
“Kami ingin menjemput Prof Dr Ramasamy untuk hadir ke ceramah Dr Zakir Naik di Stadium Hoki Nasional Bukit Jalil sebagai tetamu VIP kami, malahan tidak keberatan menaja tiket penerbangan pergi balik untuk Prof Dr Ramasamy dan isterinya,” katanya kepada FMT.
Mengulas permohonan maaf Ramasamy hari ini, susulan tindakannya menggelar pendakwah dari India itu, Dr Zakir Naik sebagai ‘syaitan’, Firdaus berkata, pihaknya tidak mempunyai sebarang masalah untuk menerima permohonan maaf itu.
“Kami sebagai Muslim tiada masalah untuk menerima permohonan maaf daripada Prof Dr Ramasamy, kerana menggelar Dr Zakir Naik sebagai ‘syaitan’.
“Cuma apa yang ingin kami cadangkan adalah agar setiap wakil rakyat, tidak kira daripada mana-mana parti, seharusnya lebih bijak dalam memilih perkataan untuk disebut mahupun ditulis,” katanya.
Terdahulu, Ramasamy memohon maaf secara terbuka menerusi satu kenyataan media hari ini, kerana menggelar Dr Zakir sebagai ‘syaitan’ dan mangakui kesalahannya itu.
Dr Zakir mencuri tumpuan media baru-baru ini, selepas beberapa kumpulan menyuarakan rasa kurang senang terhadap isi kandungan ceramahnya dan menggesa kerajaan melarang beliau daripada memberi syarahan umum bagi mengelakkan perpecahan.
Share this article :

Tiada ulasan:

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger