Home » » Badan Kerajaan Patut Berdiri Depan saya Melindungi Saya - Rosmah Mansor

Badan Kerajaan Patut Berdiri Depan saya Melindungi Saya - Rosmah Mansor

Written By canang on Ahad, 25 Disember 2016 | 12/25/2016 05:15:00 PTG

Rosmah Mansor hari ini menggesa NGO yang didanai kerajaan agar lebih celik IT supaya mereka boleh melindunginya daripada "orang jahat".

"Awak semua eloklah ajar mereka IT, supaya mereka boleh jawab balik orang-orang jahat ini," katanya sewaktu berucap kepada lebih 1,000 peserta satu program kemahiran hari ini.

"Kalau sekadar bersama saya dan bergembira, tak bolehlah.

"Bersama saya bermaksud awak kena lindungi saya, tolong berdiri di depan saya dan lindungi saya," kata isteri perdana menteri itu.



Orang jahat yang dimaksudkan oleh Rosmah kat sini ialah geng2 pembangkang yang seringkali serang dan troll Rosmah atas isu2 tertentu.

Taknak sebut pembangkang. Dia menyindir sebut orang jahat.

NGO yang dia gesa suruh lindungi dia ialah NGO2 yang mendapat dana daripada kerajaan untuk melakukan aktiviti pertubuhan mereka. Rosmah suruh mereka belajar IT. Lepas belajar IT then boleh la counter attack serangan pembangkang ke atas dia.

Tak guna la kalau ikut Rosmah semata2 nak bersuka ria semata2.

Do something la untuk protect intergriti dia sama.

Lebih kurang begitula point dia pun.

KAH KAH KAH

Part dia suruh NGO protect dia tue aku tak kesah langsung. Part dia nak anggap geng2 pembangkang neh orang jahat pun aku tak peduli. Cuma part dana jek aku kesah. NGO tue dapat dana dari Rosmah ka kerajaan ka UMNO ka apa?

Kalau dapat dana dari kerajaan = wang pembayar cukai = takde faedahnya depa nak lindungi ko Rosmah wehh..

Depa kena lindungi pembayar cukai lagi la ada. Sebab terima dana dari hasil2 cukai orang ramai. 

Betul tak? Lainla kalau ko yang bayar depa. Memang sah2 la depa kena protect dan tangkis serangan2 ke atas ko. Ye tak Rosmah?

KAH KAH KAH 

Rosmah Mansor hari ini menggesa NGO yang didanai kerajaan agar lebih celik IT supaya mereka boleh melindunginya daripada "orang jahat".

"Awak semua eloklah ajar mereka IT, supaya mereka boleh jawab balik orang-orang jahat ini," katanya sewaktu berucap kepada lebih 1,000 peserta satu program kemahiran hari ini.

"Kalau sekadar bersama saya dan bergembira, tak bolehlah.

"Bersama saya bermaksud awak kena lindungi saya, tolong berdiri di depan saya dan lindungi saya," kata isteri perdana menteri itu. -Mkini-
Share this article :

2 ulasan:

IbnAbdHalim berkata...

Takkan dapat dana kerajaan nak kena lindung hang kot? Hang sapa?

nordin Abu Bakar berkata...

Spesis pashadi .. bodo piang .. patutla negara semakin takdak duit..kahkahkah

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger