Home » » Video DAN Gambar Pergaduhan Yang Terjadi di Plaza Law Yat

Video DAN Gambar Pergaduhan Yang Terjadi di Plaza Law Yat

Written By canang on Isnin, 13 Julai 2015 | 7/13/2015 10:05:00 PG



Tak sepatutnya berlaku sampai begini. Hanya kerana sebuah handphone tercetus pergaduhan sehingga macam ini. Sepatutnya pihak yang berkuasa mereman semua yang terlibat dalam perniagaan penjual handphone palsu dan ciplak, siasat dahulu, merekalah punca kenapa jadi sampai begini.
Keadaaan ini berlaku sebab terlalu ramai orang ramai di tipu peniaga peniaga yang mengambil keuntungan melampau di Plaza Low Yatt dengan menjual barang tiruan yang tidak berkualiti. Jangan menuding jari menuduh yang merusuh.
Mereka merusuh kerana pihak berkuasa teralu leka dan membiarkan peniaga sesuka hati menaikkan harga dan menjual barangan tiruan.
Alasan tiada laporan di terima tentang barang tiruan di Low Yat tidak masuk akal langsung. Sepatutnya KPDNK, Kastam dan pihak penguat kuasa lain memantau dan mencari bukti sendiri, mungkin dengan menyamar sebagai pembeli untuk menangkap pihak yang menipu. Bukan bagi alasan mereka tiada menerima laporan.
Apakah mereka mengaku mereka semua makan gaji buta dan duduk minum kopi semasa waktu kerja?
Apakah mereka ini mengharapkan kita rakyat yang bayar gaji kepada mereka pula akan buat kerja mereka?
Mana insiatif mereka? Mana tanggungjawab mereka?
Harap kerajaan akan ambil pengajaran dari insiden ini, jika mereka terus leka dan tidak bertindak terhadap peniaga yang melanggar undang undang dan pegawai kerajaan yang ambil rasuah dari mereka, inilah hasilnya

pergaduhan besar dibelakang Low Yatt geng india 08 dan 18 datang backup cina.. kiriman: Muhammad Faries

Posted by Apa-apa jer on 12hb Julai 2015
Share this article :

1 ulasan:

mat roger berkata...

kpeedeenkk berani ker nak bertindak???????? harga barang di LY mmng tak std... jika tersilap langkah atau tak da pengalaman... mmng kena kelentong... harga barang seringgit boleh jad 50 hengget... sy ada pengalaman beli android phone 3 tahun lepas... masa kita dh konfirm nak beli peniaga minta cagaran rm50 sebelum dia pergi ke stor utk ambil produk... lepas tu dia buat kecoh2 sikit dgn nak install itu dan ini dan buatkan kita luopa dgn cagaran rm50 tu...las2 kena kencing rm50... bila kita dtg esoknya nk tuntut peniaga tu dh tak da disitu... stallnya semalam dah org lain pulak yg jaga.. so hati2 LY mmng ada seribu satu jenis penipuan... kpdnkk bila dengar cerita ni dgn selambanya akan bagi jawapan mudah...kenapa tak repot... tapi sebenarnya mereka tahu hal2 begini berlaku di LY... jadi ini sekali lagi membuktikan pemimpin melayu yg tipu melayu dan membenarkan bangsa lain tipu melayu... ini adalah hasil dari tanggungjawab pemantauan yg tidak dibuat oleh kpdnkk yg selalu bagi alasan tak da kes dilaporkan... patutnya org ramai bukan taji peniaga LY tapi taji kpdnkk yg tak buat kerja... tapi bagi og melayu janganlah bertindak ikut suka hati... gunakan akal budi... tetapi cuba kita bayangkan bila kita repot agak2 peniaga tu kena tangkap tak... itu masalah sebenarnya... dan ceritanya balik kpd pemimpin melayu bunuh melayu...

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger