Home » » Nurul Izzah di kedudukan 108 wanita berpengaruh dunia

Nurul Izzah di kedudukan 108 wanita berpengaruh dunia

Written By canang on Ahad, 10 Januari 2016 | 1/10/2016 07:27:00 PTG


SHAH ALAM - Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar tersenarai di antara wanita paling berpengaruh di dunia menurut satu tinjuan yang dibuat oleh RichTopia.
Menerusi laman web http://powerfulwomen.co menyenaraikan Nurul Izzah dikedudukan ke 108 daripada 250 wanita berpengaruh dunia.
Menduduki tempat pertama ialah Hillay Clinton iaitu calon Presiden Amerika Syarikat bagi parti Demokrat, sementara tempat kedua ialah pengacara terkenal Oprah Winfrey dan tempat ketiga ialah penulis terkenal J.K Rowling manakala isteri Perdana Menteri Amerika Syarikat, Michelle Obama menduduki tempat ketujuh.
Dalam pada itu, seorang lagi wanita Malaysia yang turut tersenarai ialah Speaker Selangor Hannah Yeoh iaitu di tempat ke-177.
Menurut RichTopia tinjuan ini dibuat berdasarkan penglibatan wanita-wanita ini dalam aktiviti media sosial termasuk dalam rangkaian Twitter, Facebook, Youtube, Linkeld dan Instagram, ia juga dinilai berdasarkan tahap pengaruh mereka selain perilaku mereka yang unggul dan proaktif.
Senarai-senarai wanita ini diadili berdasarkan data yang diperolehi menerusi sumber klout, senara-senarai ini akan dikeluarkan setiap minggu berdasarkan undian menerusi data klout.
Share this article :

Tiada ulasan:

Blogger Widget Get This Widget

comment pembaca

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger