Home » » Kenyataan media... RAMPASAN KAPAL EQUANIMITY: AHMAD ZAHID HAMIDI PERLU BERSIAP MENGALAS JAWATAN PERDANA MENTERI KE 7 SEBELUM PRU14

Kenyataan media... RAMPASAN KAPAL EQUANIMITY: AHMAD ZAHID HAMIDI PERLU BERSIAP MENGALAS JAWATAN PERDANA MENTERI KE 7 SEBELUM PRU14

Written By canang on Isnin, 5 Mac 2018 | 3/05/2018 11:12:00 PTG

Kenyataan media
RAMPASAN KAPAL EQUANIMITY: AHMAD ZAHID HAMIDI PERLU BERSIAP MENGALAS JAWATAN PERDANA MENTERI KE 7 SEBELUM PRU14
# IGP perlu bertindak mengikut prosedur
1. Berikutan penahanan kapal milik Jho Low oleh pihak berkuasa Indonesia bersama FBI, adakah ianya membawa maksud selepas ini DOJ dan FBI Amerika akan memohon perintah Mahkamah Malaysia untuk menyita cincin serta rantai berlian isteri MO1 seperti mana tindakan mereka di Mahkamah Indonesia dalam kes menyita kapal 'super mewah' Equanimity milik Jho Low ?
2. Adakah DOJ dan FBI Amerika akan bertindak memohon 'red flag' Interpol bagi menahan dan menangkap Jho Low, Riza Aziz, isteri MO1 dan juga MO1?.
Tumpuan kini terarah kepada pihak berkuasa Malaysia apabila pihak berkuasa Malaysia dilihat berdiam diri tanpa mengambil sebarang tindakan sejak sekian lama pendedahan dan pembongkaran hasil dari tindakan yang diambil oleh DOJ dan negara negara luar atas isu mega yang berkaitan 1MDB. Betapa hina maruah negara diperlekeh hingga menampakan hilangnya kedaulatan undang undang dan institusi kehakiman Malaysia apabila negara luar seperti Amerika yang berusaha bersungguh sungguh melalui saluran undang undang menyelamatkan negara dan rakyat Malaysia dari penjenayah kleptokrat terbesar dunia serta kuncunya dari terus berkuasa.
3. Pakatan Harapan mesti bersedia kemungkinan menghadapi Pru14 akan datang tanpa adanya MO1 dan UmnoBn harus menjelaskan kepada rakyat mengapa selama ini mereka melindungi kleptokrat terbesar di dunia sehingga berlaku kerosakan besar pada imej Malaysia serta memberi kesan sangat buruk yang terpaksa ditanggung oleh rakyat.
Ketua ketua institusi penguatkuasaan seperti PDRM, SPRM, Bank Negara dan Jabatan Peguam Negara mesti tampil menjelaskan kenapa mereka tidak bertindak demi menyelamatkan maruah negara sebaliknya melindungi dan membentengi penyangak klaptokrat untuk terus kekal berkuasa.
4. Saya percaya akan berlaku desakan dalaman UmnoBn untuk Najib Razak melepaskan jawatan Perdana Menteri (PM) sebelum ditahan dengan tujuan untuk menyelamatkan UmnoBn dan ini sudah tentu tiada pilihan melainkan rakan saya Dr Ahmad Zahid Hamidi mengangkat sumpah sebagai PM sebelum pru14
Tahniah kepada Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi saya ucapkan kerana tidak lama lagi beliau akan mengangkat sumpah sebagai PM ke-7 Malaysia sebelum pru14 dan sudah pasti beliau tidak lama sebagai PM, hanya sekadar cukup untuk resumenya kerana rakyat kini sudah pasti tidak akan memilih parti UmnoBn yang telah mengalami kerosakan yang amat teruk luka parah dan tiada lagi ubat bagi menyembuhnya.
DATO' HJ MAHFUZ OMAR
05 Mac 2018
Share this article :

Tiada ulasan:

Blogger Widget Get This Widget
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Cananglahnie - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website
Proudly powered by Blogger